Så er de nye fladskærme for 2012 på markedet

Vi er nu nået godt ind i april måned, og traditionen tro, er de fleste af de store mærkevareproducenter begyndt at sende deres nye fladskærms TV på markedet. I særdeleshed har vi allerede nu set nyheder fra LG, Panasonic og Samsung dukke op i butikker og fladskærmstest på websites og i månedsblade.

Samsung LED TV ES8000Det helt store buzzword i år er alternative måder at kontrollere sin fladskærm på. Som en naturlig reaktion på Apples Siri teknologi har både Samsung og LG i år indbygget mulighed for at styre fladskærmene i de dyreste serier med stemmen (Ja, Samsung kan gøre det på dansk). Man starter funktionaliteten ved at sige ”hej TV”, hvilket vækker stemmestyringen hvorefter du kan kontrollere dit TV med stemmen. Både Samsung og LG giver mulighed for at benytte fjernbetjeningen til at modtage talekommandoer, så man ikke skal sidde og råbe ad skærmen.

Det næste store fremskridt er at stort set alle de netbaserede modeller i år har indbygget Wi-Fi, så man kan afspille film, billeder og musik fra nettet uden at skulle købe en USB Wi-Fi modtager eller kable TV’et. Der er også virkelig sket noget på området for Smart TV, hvor der nu er endnu flere apps og dual core processorer i de fleste bedre TV så afviklingen af disse apps går væsentligt hurtigere end tidligere. Alle de store producenter har også indbygget en fuld webbrowser i deres TV.

I den modsatte retning, er det ret tydeligt, at der ikke lægges meget vægt på 3D længere. Det virker som om de fleste producenter har erkendt at det ikke er noget som sælger fjernsyn og at man derfor lige så godt kan lade være med at fokusere så kraftigt på det. Hvad angår de fleste LED TV, så virker det heller ikke som om der er sket de helt store forbedringer på billedkvalitetssiden.

Den største undtagelse herfra er Panasonic, som ser ud som om de virkelig har taget et ordentligt skridt hvad angår billedkvaliteten på deres Neoplasma skærme i år. Sortniveauet er halveret, bevægelseshåndteringen er blevet bedre, og designet har fået et godt nøk i den rigtige retning. Panasonic er stadig bagud i forhold til Samsung når det drejer sig om Smart TV, men de haler ind i forhold til sidste år.

Hvor godt de enkelte skærme klarer sig ved vi nok først når recordere.dk og flatpanels.dk begynder at komme med de første test, men indtil da kan vi jo læse hvor godt de engelske modeller klarer sig, idet der allerede er begynd at komme test af 2012 modellerne på britiske websites.

Som afrunding skal det lige bemærkes, at der stadig kan findes lagre af 2011 modellerne ude i de danske butikker. Så hvis du er i markedet for en billig fladskærm, eksempelvis en af Samsungs D8005 modeller eller en VT30 fra Panasonic, så er det nu der skal handles til en god pris.